2050 Yılında Olsak Dünya Nasıl Olurdu?

Alperhan Bay

Alperhan Bay

Editör @CEOtudent

Gelecekte bizi neler bekliyor? Kaspersky Lab. bu soruyu bir tık öteye götürmüş. Bu yıl piyasada 20. yılını kutlayan Kaspersky önümüzdeki 30 yıl boyunca sosyal ve teknolojik gelişmeler hakkında tahminler biriktiren bir interaktif multimedya projesi olan Earth 2050’yi piyasaya sürdü.

2050.earth adlı internet sitesinde sanal bir dünya oluşturan Kaspersky Lab, gelecekle ilgili düşünceleriniz ve fikirleriniz hakkında bir dünya tasarlamanızı sağlıyor. Konumunuzu belirleyip 2050 yılında olacağınız öngördüğünüz fikir hakkında bir tahmin ekliyorsunuz. Bu tahminizi fotoğraf ve benzeri dökümanlarla destekleyebiliyorsunuz. Diğer kişiler ise bunu evet ya da hayır şeklinde oyluyor. Ne olacağı bilinmez ama gelecek hakkında süper fikirlere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Haftanın en beğenilen tahminleri ise şu şekilde:

Washington Flat

Kabloların olmadığı uzaktan enerji aktarımının mümkün olduğunu düşünün. Evinizin her odasında tüm cihazları zihnizile kontrol ettiğiniz ve bu cihazlar haberleşebiliyot. Böylelikle sizin ve çocuklarınız için hem daha güvenli hem daha pratik bir ev ortamı oluşuyor.


Shangai

Dev gökdelenler kaplı bir şehir hayal edin. Bu gökdelenlerin bazı katları ofis, fabrika ve dairelerden oluşmakta. Üstelik bu binalarda eğlence merkezleri, mağazalar ve ihtiyacınız olan her şey mümkün. İnsanlar binayı terketmeden yıllarca bir hayat sürdürebilir.binayı terketmeden yıllarca dolu bir hayat sürdürebilir.


Barcelona

2050 yılına gelindiğinde en uzun binalar, yine uzay yolculuğu için 50 km’nin üzerinde olabilir ve uzay limanları daha yaygın olacaktır. Bir çok yaşayan  insan robotu olacak, ancak genetik olarak tasarlanmış ve laboratuvar ortamında oluşturulmuş yeni biyolojik canlılar da var. Üstelik bu canlılar yapay zekaya sahip olacak ve bu verileri bir bulutta depolayabilecek. İnsanlar ve diğer nesnelere telepatiyle haberleşebilecek. Ve tüm bunlar olabilirken insanlar yaşlanmadan hayatlarına devam edebilecek.

Ve benzeri tahminleri incelemek için buradan devam edebilirsiniz.

Kategoriler: Kreatif, Teknoloji, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/