Sosyal medyada ses getirmek için 7 uzman tavsiyesi

Bir süre önce bir yazımızda dünyaca ünlü sosyal medya uzmanlarından bazılarını ele almıştık. Bu yazımızda, bahsettiğimiz uzmanların sosyal medya hesaplarınızı aktifleştirebilmeniz için verdiği önerileri bir araya getireceğiz. Dünyaca ünlü şirketlerde ‘tanıtım’ kelimesine farklı bir boyut getirmiş olan Guy Kawasaki, Gary Vaynerchuk gibi isimlerin kullandığı tüyoları sizin için derledik. İşte sosyal medya hesaplarınızı aktifleştirebilmek için yapmanız gerekenler…

1) İlk izleniminize önem verin.
İlk izlenim şüphesiz önemlidir. Araştırmalara göre, kişilerin dijital platformlarda bir profili veya sayfayı inceleme süresi 5 saniyeyi aşmıyor. Yani şans eseri sayfanızı ziyaret eden bir kişiyi etkilemek için sadece 5 saniyeniz var! Bu noktada profil resminiz ve kapak fotoğrafınız büyük önem taşıyor. Bu iki fotoğrafı, ziyaretçilerinize 5 saniyede vermek istediğiniz mesaja göre optimize etmelisiniz.
kapak foto

2) Tüm sosyal medya platformlarında aynı resmi kullanın.
Farklı yerlerde farklı logolar kullanan bir şirket gördünüz mü hiç? Şirketlerin her platformda tek bir logo kullanması gibi, siz de kullandığınız dijital platformlarda aynı profil resmini kullanmalısınız. Tek bir resim kullanmanız durumunda takipçileriniz her platformda gördüğü resmi sizle özdeşleştirir. Bu durum onlarla aranızda bağ kurmanıza yardımcı olur.

3) Paylaşımlarınızda görsel kullanın.
Araştırmalara göre görsel kullanılan paylaşımlar, yalnızca metin kullanılan paylaşımlara göre 3 kat daha fazla ilgi çekiyor! Görsel hafıza çoğu insanda daha gelişmiş olduğundan dolayı paylaşılan gönderi akılda kalıyor. Gary Vaynerchuk, bir kaç ay önce bir adım daha öteye giderek video paylaşımlarının resim paylaşımlarından daha da önemli bir konuma geleceğini savunmuştu. Çok geçmeden Facebook, Youtube’dan bağımsız olarak video paylaşımı sağlamak için ‘Videolar’ kısmını geliştirdi ve Vaynerchuk’ın öngörüsünü kanıtlamış oldu.

4) Her platformun farklı karakteri olduğunu unutmayın.
Her dijital platformun farklı bir karakteri vardır. Örneklemek gerekirse, Twitter’da ve Instagram’da ‘hashtag’ kullanabilirken LinkedIn’de kullanamazsınız. LinkedIn’de yaptığınız kadar ciddi paylaşımları da Twitter’da yapamazsınız. Her platformun farklı özellikleri, farklı bir dili vardır. Bunları iyi bilip, her birinde o platforma göre içerik üretmelisiniz. Aynı içeriği her platformda aynı cümle yapısıyla paylaşmanız sizi geri plana atacaktır.twitter

5) Paylaşım yapmanızı kolaylaştıracak araçları kullanın.
İçeriklerinizi önceden zamanlayarak veya düzenleyerek paylaşmanızı sağlayan ücretli/ücretsiz araçlar bulunuyor. Buffer, Do Share, Friends+Me, Hootsuite, Post Planner, TweetDeck bunlardan yalnızca birkaçı. Size en uygun olanı bulup bir an önce kullanmaya başlamanız size büyük bir zaman kazancı sağlayacak.

6) Aynı paylaşımı belli aralıklarla tekrarlayın.
Birçok ajans bunun yanlış olduğunu savunsa da, Guy Kawasaki ve Brendon Burchard gibi uzmanlar fazla paylaşımın zarar getirmeyeceği kanısında. Bir paylaşımı belli aralıklarla paylaşmak, o paylaşımın farklı kişiler tarafından farklı zaman dilimlerinde de görülmesine olanak sağlıyor. Guy Kawasaki, bu paylaşımların tekrarlandığını fark eden takipçilerin tepkisinden çekinmemek gerektiğini söylüyor. Fazla yapılan paylaşımlar, tek bir paylaşım kadar erişim sağlayamasa bile toplamda bir paylaşımda edinen erişim sayısını geçecektir. Brendon Burchard, paylaşımlarının puntolarını ve görsellerini değiştirerek belli aralıklarla tekrarlayarak başarı sağlayanlardan.brendon

7) Sayfa analizlerinizi takip edin.
Attığınız adımların doğru olup olmadığını ölçmek için mutlaka sayfalarınızı analiz etmelisiniz. Hedef kitlenize yönelik bir strateji belirlemek zordur ancak deneme yanılma yoluyla hedefinize ulaşabilirsiniz. Facebook Insights, Google Analytics ve Buffer Analytics kullanabileceğiniz uygulamalardan birkaçı.analytics

BONUS: ‘SMART’ – Test
Açılımı “Social Media Aptitude and Readiness Test” olan bu test, sosyal medyaya yatkınlığınızı ve bu uygulamalara ne kadar hazır olduğunuzu ölçen bir test. Guy Kawasaki’nin hazırladığı bu keyifli test ile ne durumda olduğunuzu görerek değişime başlayabilirsiniz.

Teste buradan ulaşabilirsiniz.

Facebook'ta Paylaş new-twitter-paylas

Yorumlar (0) Yorum Yap

/